about

Op deze website blog ik over actuele nieuws wat mij interesseert.

 

jelleIk ben Jelle Dijkshoorn,

Ik zag op 15 juli 1973 het levenslicht te Alkmaar, en momenteel werk ik als freelance journaliste. Op mijn twaalfde verhuisde ik met mijn ouders naar Antwerpen waar ik op het Lyceum zat. Indien wij in Nederland zouden zijn blijven wonen, dan zou ik aan het gymnasium les gevolgd hebben.

Op mijn achttiende vertrok ik terug naar Nederland om geschiedenis te studeren in Utrecht. Dat is niet bepaald een lievelingsvak van veel schoolgaande jongeren, maar ik was heel enthousiast, en ik heb zelf heel bewust voor deze studie gekozen. Op het moment van mijn keuze wist ik nog niet zeker of ik lerares, wetenschappelijk onderzoeker of archeoloog wou worden. Alleen het vakgebied had ik duidelijk voor ogen.

En uiteindelijk ben ik journaliste geworden, en dat is een beroep dat me zeer nauw aan het hart ligt. Op het eerste zicht hebben geschiedenis en journalistiek weinig met elkaar te maken, maar toch is deze studie mij heel erg van pas gekomen. Dit kan misschien een beetje vreemd lijken, maar toch ben ik blij dat ik geschiedenis gestudeerd heb. Een flinke intellectuele background altijd handig als journaliste, en ik kwam er al gauw achter dat het heden stevig geworteld is in het verleden!

Momenteel werk ik freelance en dat wil ik nog lang zou houden. Zo behoud ik alle vrijheid en onafhankelijkheid, en dat is voor mij uiterst belangrijk!

via de contactpagina kun jij met mij in contact komen